Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme Sahanlahteen

Sahanlahdessa sinusta huolehtii sahan uusi isäntäpariskunta Jaana ja Janne Kuivalainen. Isäntäpariskunnalle on kunnia-asia tuottaa sinulle mieleenpainuvia ja hyviä elämyksiä Saimaan kauniissa maisemissa, Sahanlahden ainutlaatuisessa miljöössä.

Halusimme säilyttää vanhan sahayhdyskunnan historiaa ja yhdistää siihen kotoisan palvelun sekä maukkaan ruoan.

Herkkuhetkiä lähellä

Sahanlahdessa sinua palvelee kolme upeaa ravintolaa: Ravintola Koskivahti, Rantamakasiini ja Elämysravintola Pajapirtti.

Viihtyisää
majoitusta

Retki Sahanlahteen

Puumalan Sahanlahden miljöö, avautuva Saimaa maisema, persoonalliset tilat ja värikäs historia tarjoavat uniikin kohteen päivä- tai yön yli retkelle.

Sahanlahden emäntä

Sahanlahden emännän intohimona on lähiruoka ja kotoisa palvelu. Emäntä kertoo mielellään Sahanlahden ja alueen historiasta. Vihannestilallisen tytär Jaana Kuivalainen on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Sahanlahden maisemissa; hänen kotipaikkansa sijaitsee vain 8 kilometrin päässä sahalta ja hän työskenteli opiskeluaikanaan matkailukeskuksessa. Koulutukseltaan Jaana on restonomi ja hänen sydäntään lähellä ovat erityisesti lähialueen pientuottajien raaka-aineista valmistettu ruoka, viini ja mielenkiintoiset tarinat.

Sahanlahden isäntä

Janne Kuivalainen on lähtöisin yrittäjäperheestä ja hän on tehnyt tähänastisen työuransa kuljetusalalla. Sahanlahden isännän työ sopii hyvin sosiaaliselle Jannelle ja tuo hänen pitkään kaipaamaansa muutosta työelämään. Isäntä on kotoisin Joroisista ja on entinen puuautoilija, joka nykypäivänä nauttii asiakkaiden kanssa jutustelusta savusaunan lämmityksen ja lumitöiden lomassa. Tämä leppoisa isäntä istahtaa mielellään kanssasi kahvipöytään.

Sahanlahti. Janne ja Jaana Kuivalainen.

Tämä kaksikko on luonut Sahanlahteen lämpöisen ja kotoisan ilmapiirin, jossa vieraat viihtyvät. He ovat esimerkillään tartuttaneet työntekijöihinsä saman innostuneen otteen tuottaa hyvän palvelun kautta elämyksiä Sahanlahden vieraille.

Isäntä Janne huolehtii saunaa lämmittäessään, että vieraamme nauttivat aina makeista löylyistä.