010 5083 500

sales@sahanlahtiresort.fi

Tervetuloa kylään Sahanlahteen!

Sahanlahdessa sinusta huolehtii sahan isäntäpariskunta Jaana ja Janne Kuivalainen. Isäntäpariskunnalle on kunnia-asia tuottaa sinulle mieleenpainuvia ja hyviä elämyksiä Saimaan kauniissa maisemissa, Sahanlahden ainutlaatuisessa miljöössä.

Sahanlahti – ravintola, hotelli, saunat ja vierassatama

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Sahanlahti, syntyi 1765 perustetun, nykyisin jo hävinneen, vesisahan ympärille. Sahatoimintaa harjoitettiin Sahanlahden maisemissa lähes 200 vuotta.

Sahanlahti tänään

Nykyisin Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus, joka sijaitsee upealla paikalla Puumalassa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta, Mikkelistä ja Imatralta. Uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Saimaan rannalla ja nykyaikaisesti varustellut tilat luovat upean kokonaisuuden lomailuun ja juhlille.

Sahanlahti on palkittu Vuoden 2014 Etelä-Savon ruokamatkailuyrityksenä ja Sahanlahti on myös Vuoksen vesistöalueen vuoden vierassatama 2015. Vieraanamme ymmärrät miksi.

Jaana – Sahanlahden emäntä

Sahanlahden emännän intohimona on lähiruoka ja kotoisa palvelu. Emäntä kertoo mielellään Sahanlahden ja alueen historiasta. Vihannestilallisen tytär Jaana Kuivalainen on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Sahanlahden maisemissa; hänen kotipaikkansa sijaitsee vain 8 kilometrin päässä sahalta ja hän työskenteli opiskeluaikanaan matkailukeskuksessa. Koulutukseltaan Jaana on restonomi ja hänen sydäntään lähellä ovat erityisesti lähialueen pientuottajien raaka-aineista valmistettu ruoka, viini ja mielenkiintoiset tarinat.

"Haluamme säilyttää vanhan sahayhdyskunnan historiaa ja yhdistää siihen kotoisan palvelun sekä maukkaan ruuan."
- Jaana-emäntä

Janne – Sahanlahden isäntä

Janne Kuivalainen on lähtöisin yrittäjäperheestä ja hän on tehnyt tähänastisen työuransa kuljetusalalla. Sahanlahden isännän työ sopii hyvin sosiaaliselle Jannelle ja tuo hänelle pitkään kaipaamaansa muutosta työelämään. Isäntä on kotoisin Joroisista ja on entinen puuautoilija, joka nykypäivänä nauttii asiakkaiden kanssa jutustelusta savusaunan lämmityksen ja lumitöiden lomassa. Tämä leppoisa isäntä istahtaa mielellään kanssasi kahvipöytään.

Mikko – Sahanlahden lempeys­lähettiläs

Myös Mikko, Sahanlahden kissa, toivottaa kaikkien meidän puolesta sinut – yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa – nauttimaan omasta olosta Saimaan maisemiin!

PS. Minua saa silittää ja jos hyvälle päälle satun, niin saatan jopa kehrätä kiitokseksi =)

"Mijau" = sydämellisesti tervetuloa, kaikki on valmiina!