010 5083 500

sales@sahanlahtiresort.fi

Tee varaus

Sahan­lahdessa upeat luontoreitit ja retkeily­maastot ovat lähellä

Puumala, Saimaan Gibraltar, on saaristokunta Etelä-Savossa. Täältä löytyy paljon monipuolisia retkeilymaastoja ja nähtävyyksiä.

Lähde pyöräilemään 60 km pitkää Puumalan saaristoreittiä, patikoimaan Norppapolulle tai ihmettelemään Tupavuoren luolaa. Sahanlahdesta lähtee 22 km pitkä Elsa Heporaudan polku, sekä 3 km pitkä pururata.

Lisää hyviä kohteita retkeilyyn ja ulkoiluun löydät Visit Puumalan sivuilta.

Norppapolku

Upean rengasreitin pituus on noin 13 km ja sen voi kiertää molempiin suuntiin. Myötäpäivään polku on hieman helppokulkuisempi. Voit valita kolmesta lyhyestä rengasreitistä omasi, jollet halua kiertää polkua kokonaisuudessaan (Kitulan lenkki 3 km, Kaivannon kieppi 4 km ja Kotkatsaaren kierros 2,8 km). Reitti on merkitty maalimerkein puustoon ja viitoitettu metallikyltein. Polun varressa on tyylikäs Norppalaavu, jossa voi paistella makkarat päivän aikana. Lisäksi reitillä on Saimaa Geoparkin opastauluja, jotka kertovat alueen geologisesta historiasta.

Loketon onkalo

Loketononkalo on kallioseinämien varjostama, salaperäinen, n. 70 m pitkä rotko Pistohiekan läheisyydessä. Polku on n. 1,5 km pitkä ja sen voi kiertää rotkon kautta kallionlaen evästelypaikalle. Reitti on osin vaikeakulkuinen tikapuiden ja kalliorinteellä kulkevan polun takia (tukena narukaide).

Puumalan saaristoreitti

Lähde pyöräilemään mahtaviin maisemiin Saimaalle ja vietä mukava kesäretki. Matkan varrella on lautta, johon varattava paikat etukäteen. Aloita päivä Sahanlahden maittavalla aamupalalla. Reitillä voit tehdä välipysähdyksiä eri etapeilla esimerkiksi hyvän ruoan merkeissä Niinisaaressa ravintola Niinipuussa tai jäätelöllä Hurissalon Salen terassilla.