Palava tahto -näytelmän ensiesitys on siirretty kesälle 2021. Ilmoitamme uudesta esityskalenterista pian. Toivomme, että jo ostetut ja lunastetut liput käytettäisiin kesän 2021 näytöksiin.

Palava Tahto – Elsa Heporaudan säkenöivä elämä

Mielikuvituksen maailma ja todellisuus lyövät kättä ja kieppuvat iloisesti toistensa ympäri kesällä 2021 Puumalan Sahanlahdessa. Ensi-iltaan tulee  silloin kirjailija Elsa Heporaudan elämään pohjautuva näytelmä Palava Tahto.

Elsa Heporauta oli kirjailija, joka vietti lapsuutensa Sahanlahdessa, silloisen Miettulan sahan pihapiirissä. Hänestä kasvoi voimakastahtoinen vaikuttaja, joka ehti olla hämmästyttävän monessa mukana.

Heporauta kirjoitti romaaneja, novelleja, näytelmiä, lehtikirjoituksia, radioesitelmiä niin aikuisille kuin lapsillekin. Hän oli lumoava puhuja, joka kiersi valistamassa ja innostamassa ihmisiä ympäri maailmaa.

Kalevala ja sen maailma olivat Heporaudalle monen innoituksen lähde. Etenkin Kalevalan naishahmot ja sitä kautta suomalaisen naisen asema olivat tärkeitä hänelle. Hänen aloitteestaan syntyivät niin nykyinen Kalevala Koru oy kuin Kalevalaisten Naisten liittokin.

Lapsen näkökulma, mielikuvitus ja maailman näkeminen aina uutena seikkailuna oli hänelle tärkeää. Lapsuusaika Sahanlahdessa oli hänen omien sanojensa mukaan tärkein hänen elämänuraansa muovannut asia. ”Lapsi ihmisessä on ikuisin”.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Juhani Joensuu
Tuottaja: Sahanlahti Resort
Näyttelijät: pääosassa Tiia Louste, muissa rooleissa Ismo Kotro ja Maija Siljander
Valo- ja äänisuunnittelu: Tomi Tirranen
Puvustus ja lavastus: Tua Hautamäki

Näyttämönä ja katsomona Sahanlahden kesäteatterissa toimii Sahan Elämysverstas, katettu nousevakatsomoinen tila, johon mahtuu 280 katsojaa per esitys (saatavilla myös pyörätuolipaikkoja). Väliaikatarjoiluista huolehtii Sahanlahden ravintolat. Voit myös ruokailla ennen tai jälkeen esityksen. Ryhmäruokailut on varattava ennakkoon. Tutustu ennakkoon varattavaan ryhmämenuun: Sahanlahden teatterimenu ryhmille 2020

ENNAKKOVARAAJAN ETU!

 

Yökylään ja teatteriin Saimaan rannalle

156 € / 2 henkilöä
Sis. majoituksen 2 hengen hotellihuoneessa aamiaisineen ja liput teatteriesitykseen. Tarjoushintaista tuotetta on saatavilla ke 8.7., ti 14.7. ja ke 15.7. (norm. hinta 172 €) Hinta on voimassa, kun varaat 31.3. mennessä.
VARAUKSET: sales@sahanlahtiresort.fi tai p. 0407799896. Mainitse varatessasi teatterietu 


SAHANLAHDEN KESÄTEATTERI
ESITYSKALENTERI 2020 

Sahanlahti_PalavaTahto_TUNNUS_pysty (003)

Ennakkonäytös pe 5.6. klo 19. Liput 19 €

Ensi-ilta la 6.6. klo 14

To 11.6. klo 14

La 13.6. klo 14

ke 8.7. klo 19

la 11.7. klo 14

ti 14.7. klo 14 ja 19

ke 15.7. klo 19

pe 17.7. klo 19

la 18.7. klo 14

su 19.7. klo 14

Liput 24/26 €
(alennettu hinta voimassa, opiskelijoilla, eläkeläisillä, työttömillä, varusmiehillä ja ryhmillä, kun ryhmäkoko yli 16 henkilöä)

RYHMÄVARAUKSET:

Psst… Sahanlahden museorakennukseen on rakennettu pakopelihuone, jonka tarina pohjautuu myös Elsan tarinaan…