Palava Tahto – Elsa Heporaudan säkenöivä elämä

Mielikuvituksen maailma ja todellisuus lyövät kättä ja kieppuvat iloisesti toistensa ympäri kesällä 2021 Puumalan Sahanlahdessa. Ensi-iltaan tulee  silloin kirjailija Elsa Heporaudan elämään pohjautuva näytelmä Palava Tahto.

Elsa Heporauta oli kirjailija, joka vietti lapsuutensa Sahanlahdessa, silloisen Miettulan sahan pihapiirissä. Hänestä kasvoi voimakastahtoinen vaikuttaja, joka ehti olla hämmästyttävän monessa mukana.

Heporauta kirjoitti romaaneja, novelleja, näytelmiä, lehtikirjoituksia, radioesitelmiä niin aikuisille kuin lapsillekin. Hän oli lumoava puhuja, joka kiersi valistamassa ja innostamassa ihmisiä ympäri maailmaa.

Kalevala ja sen maailma olivat Heporaudalle monen innoituksen lähde. Etenkin Kalevalan naishahmot ja sitä kautta suomalaisen naisen asema olivat tärkeitä hänelle. Hänen aloitteestaan syntyivät niin nykyinen Kalevala Koru oy kuin Kalevalaisten Naisten liittokin.

Lapsen näkökulma, mielikuvitus ja maailman näkeminen aina uutena seikkailuna oli hänelle tärkeää. Lapsuusaika Sahanlahdessa oli hänen omien sanojensa mukaan tärkein hänen elämänuraansa muovannut asia. ”Lapsi ihmisessä on ikuisin”.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Juhani Joensuu
Tuottaja: Sahanlahti Resort
Näyttelijät: pääosassa Tiia Louste, muissa rooleissa Ismo Kotro ja Maija Siljander
Valo- ja äänisuunnittelu: Tomi Tirranen
Puvustus ja lavastus: Tua Hautamäki

Näyttämönä ja katsomona Sahanlahden kesäteatterissa toimii Sahan Elämysverstas, katettu nousevakatsomoinen tila, johon mahtuu 280 katsojaa per esitys (saatavilla myös pyörätuolipaikkoja). Väliaikatarjoiluista huolehtii Sahanlahden ravintolat. Voit myös ruokailla ennen tai jälkeen esityksen. Ryhmäruokailut on varattava ennakkoon.


SAHANLAHDEN KESÄTEATTERI
ESITYSKALENTERI 2021 

Sahanlahti_PalavaTahto_TUNNUS_pysty (003)

to 3.6. klo 19 ennakkonäytös, liput 19 €

pe 4.6. klo 19 ensi-ilta

la 5.6. klo 14

ke 9.6. klo 14

to 10.6 klo 19

la 12.6. klo 14

ti 6.7. klo 19

ke 7.7. klo 19

to 8.7. klo 14

ke 14.7. klo 19

to 15.7. klo 14 ja klo 19

su 18.7. klo 14

Liput 24/26 €
(alennettu hinta voimassa, opiskelijoilla, eläkeläisillä, työttömillä, varusmiehillä ja ryhmillä, kun ryhmäkoko yli 16 henkilöä)

RYHMÄVARAUKSET:

Psst… Sahanlahden museorakennukseen on rakennettu pakopelihuone, jonka tarina pohjautuu myös Elsan tarinaan…