25.5.2024 klo 19
Kyökin kautta -illallisilla nautitaan teemoitetuista ja ohjelmallisista erikoiskattauksista.
Varaa pöytäKyökin kautta -illallisilla nautitaan teemoitetuista ja ohjelmallisista erikoiskattauksista.
Tästä viikonlopusta starttaa Sahanlahden juhlakesä 2024!
Sahanlahti kutsui 10. toimintavuoden aikana olleita keittiömetareita vieraaksi valmistamaan vieraillemme omia nimikkoannoksiaan.
Tämän illan aikana saamme nauttia Markus Kaiholan, Juho Huurreoksan ja nykyisen keittiömestari Veli-Matti Nousiaisen annoksista ja kuulla tarinana, että mikä innoitti valmistamaan juuri kyseisen annoksen Sahanlahden vieraille.
Markus Kaihola aloitti työuransa Sahanlahdessa nuorena. Ensin kesätyöntekijänä opiskelujen lomassa ja käytyään armeijan sekä valmistuttuaan koulusta hän aloitti vakituiset työt nuorena keittiömestarina, joka innostui mm. fermentoinnista. Markus on Sahanlahden Spelttihapanjuurileivän isä.
Juho Huurreoksa on intohimoinen lähiruuan ystävä, jolla on aina monta rautaa tulessa. Hän on kirjoittanut mm. Voikukka -kirjan, kasvattaa kanoja ja vierailee useamman etelä-savolaisen keittiön vahvana osaajana. Sahanlahdessa Juhoa on nähty keikkahommissa jo useiden vuosien ajan.
Veli-Matti Nousiainen on Sahanlahden nykyinen keittiömestari ja erikoistunut savustamiseen sekä hyvien makuprofiilien luomiseen. Vellu on myös tuttu monelle muutaman vuoden takaa, kun hän oli yhden kesän kesäkeittiömestarina Sahanlahdessa.
Menu
Juustogratiinia, lipstikkamajoneesia, mustaherukkavaahtoa ja vuohenputkea Juho Huurreoksa
Rantakalaa Koskivahdin tapaan Veli-Matti Nousiainen
Hauhalan hanhea kolmella tapaa, hernepyreetä, kesän kasvissatoa ja punaherukka punaviinikastiketta Veli-Matti Nousiainen
Mustikka-kuusenkerkkä uunijäätelöä Markus Kaihola
Hinta 54 € / aikuinen, lapset puoleen hintaan (4-12v.)
Lisätietoja: 0407799896 tai sales@sahanlahtiresort.fi
Huomioimme erityisruokavaliot ja valmistamme myös lihattomia ja gluteenittomia annoksia
Käyttämämme lihan ja kalan alkuperämaa on Suomi
22.2.
Tervetuloa kylpemään! Sahanlahden saunat ja paljut lämpimänä klo 14-19.
21.3.
Talven riemukkain tapahtuma Talvikekkerit saapuu Puumalan Sahanlahteen ensimmäistä kertaa 21.-22.3.2025!
22.3.
Tervetuloa kylpemään Talvikekkerien aikaan! Sahanlahden saunat ja paljut lämpimänä klo 14-19.
18.4.
Pääsiäisen pyhinä 18.4.-20.4. Ravintola Koskivahdissa herkutellaan keväisellä lounaspöydällä.