25.5.2024 klo 19
Kyökin kautta -illallisilla nautitaan teemoitetuista ja ohjelmallisista erikoiskattauksista.
Varaa pöytäKyökin kautta -illallisilla nautitaan teemoitetuista ja ohjelmallisista erikoiskattauksista.
Tästä viikonlopusta starttaa Sahanlahden juhlakesä 2024!
Sahanlahti kutsui 10. toimintavuoden aikana olleita keittiömetareita vieraaksi valmistamaan vieraillemme omia nimikkoannoksiaan.
Tämän illan aikana saamme nauttia Markus Kaiholan, Juho Huurreoksan ja nykyisen keittiömestari Veli-Matti Nousiaisen annoksista ja kuulla tarinana, että mikä innoitti valmistamaan juuri kyseisen annoksen Sahanlahden vieraille.
Markus Kaihola aloitti työuransa Sahanlahdessa nuorena. Ensin kesätyöntekijänä opiskelujen lomassa ja käytyään armeijan sekä valmistuttuaan koulusta hän aloitti vakituiset työt nuorena keittiömestarina, joka innostui mm. fermentoinnista. Markus on Sahanlahden Spelttihapanjuurileivän isä.
Juho Huurreoksa on intohimoinen lähiruuan ystävä, jolla on aina monta rautaa tulessa. Hän on kirjoittanut mm. Voikukka -kirjan, kasvattaa kanoja ja vierailee useamman etelä-savolaisen keittiön vahvana osaajana. Sahanlahdessa Juhoa on nähty keikkahommissa jo useiden vuosien ajan.
Veli-Matti Nousiainen on Sahanlahden nykyinen keittiömestari ja erikoistunut savustamiseen sekä hyvien makuprofiilien luomiseen. Vellu on myös tuttu monelle muutaman vuoden takaa, kun hän oli yhden kesän kesäkeittiömestarina Sahanlahdessa.
Menu
Juustogratiinia, lipstikkamajoneesia, mustaherukkavaahtoa ja vuohenputkea Juho Huurreoksa
Rantakalaa Koskivahdin tapaan Veli-Matti Nousiainen
Hauhalan hanhea kolmella tapaa, hernepyreetä, kesän kasvissatoa ja punaherukka punaviinikastiketta Veli-Matti Nousiainen
Mustikka-kuusenkerkkä uunijäätelöä Markus Kaihola
Hinta 54 € / aikuinen, lapset puoleen hintaan (4-12v.)
Lisätietoja: 0407799896 tai sales@sahanlahtiresort.fi
Huomioimme erityisruokavaliot ja valmistamme myös lihattomia ja gluteenittomia annoksia
Käyttämämme lihan ja kalan alkuperämaa on Suomi
11.9. klo 18-22
Liian paljon hyvvee on ihanoo – Sahanlahti Resort & Finnjävel illallismenu ravintola Koskivahdissa. Varaa paikat heti, sillä niitä on saatavilla rajallisesti
13.9.
Syyskesän viikonloppuna nautitaan hyvästä ruuasta ja Saimaan järviluonnosta alk. 238 € / 2hengen huone 2 vrk sis. pe illalliset ja hotelliaamiaiset molempina aamuina
14.9. klo 12-15
Liian paljon hyvvee on ihanoo – Sahanlahti Resort & Finnjävel lounasmenu ravintola Koskivahdissa. Varaa paikat heti, sillä niitä on saatavilla rajallisesti
21.9. klo 15-18
Sahanlahden lauantaisaunalla on pitkät perinteet, sillä aikanaan Sahanlahdessa saunottiin koko kylän voimin aina lauantaisin. Vaalimme nyt perintöä ja palautamme saataville, joka lauantaisen Sahanlahden saunaperinteen.