25.5.2024 klo 19
Kyökin kautta -illallisilla nautitaan teemoitetuista ja ohjelmallisista erikoiskattauksista.
Varaa pöytäKyökin kautta -illallisilla nautitaan teemoitetuista ja ohjelmallisista erikoiskattauksista.
Tästä viikonlopusta starttaa Sahanlahden juhlakesä 2024!
Sahanlahti kutsui 10. toimintavuoden aikana olleita keittiömetareita vieraaksi valmistamaan vieraillemme omia nimikkoannoksiaan.
Tämän illan aikana saamme nauttia Markus Kaiholan, Juho Huurreoksan ja nykyisen keittiömestari Veli-Matti Nousiaisen annoksista ja kuulla tarinana, että mikä innoitti valmistamaan juuri kyseisen annoksen Sahanlahden vieraille.
Markus Kaihola aloitti työuransa Sahanlahdessa nuorena. Ensin kesätyöntekijänä opiskelujen lomassa ja käytyään armeijan sekä valmistuttuaan koulusta hän aloitti vakituiset työt nuorena keittiömestarina, joka innostui mm. fermentoinnista. Markus on Sahanlahden Spelttihapanjuurileivän isä.
Juho Huurreoksa on intohimoinen lähiruuan ystävä, jolla on aina monta rautaa tulessa. Hän on kirjoittanut mm. Voikukka -kirjan, kasvattaa kanoja ja vierailee useamman etelä-savolaisen keittiön vahvana osaajana. Sahanlahdessa Juhoa on nähty keikkahommissa jo useiden vuosien ajan.
Veli-Matti Nousiainen on Sahanlahden nykyinen keittiömestari ja erikoistunut savustamiseen sekä hyvien makuprofiilien luomiseen. Vellu on myös tuttu monelle muutaman vuoden takaa, kun hän oli yhden kesän kesäkeittiömestarina Sahanlahdessa.
Menu
Juustogratiinia, lipstikkamajoneesia, mustaherukkavaahtoa ja vuohenputkea Juho Huurreoksa
Rantakalaa Koskivahdin tapaan Veli-Matti Nousiainen
Hauhalan hanhea kolmella tapaa, hernepyreetä, kesän kasvissatoa ja punaherukka punaviinikastiketta Veli-Matti Nousiainen
Mustikka-kuusenkerkkä uunijäätelöä Markus Kaihola
Hinta 54 € / aikuinen, lapset puoleen hintaan (4-12v.)
Lisätietoja: 0407799896 tai sales@sahanlahtiresort.fi
Huomioimme erityisruokavaliot ja valmistamme myös lihattomia ja gluteenittomia annoksia
Käyttämämme lihan ja kalan alkuperämaa on Suomi
10.10.
Suomen edustaja maailman arvostetuimmassa ja vaativimmassa Bocuse d'Or -kokkikilpailussa saapuu vierailulle Ravintola Koskivahtiin kahden ainutlaatuisen illallisen ajaksi.
31.10. klo klo 19
Ravintola Koskivahti täyttyy naurunremakasta, kun saamme loka-marraskuun vaihteessa vieraaksemme upean suomalaisen näyttelijän ja viihdetaiteilijan, Aku Hirviniemen.
8.11. klo 14-19
Tämän syksyn ensimmäistä Koko kansan saunapäivää vietetään Sahanlahdessa lauantaina 8. marraskuuta. Tervetuloa rentoutumaan ja virkistymään!
9.11. klo 12-16
Juhlitaan isiä ja isoisiä Ravintola Koskivahdin perinteisellä isänpäivälounaalla. Juhlava ja runsas lounaspöytä tarjoilee maukkaita sesongin makuja ja lähialueemme upeimpia raaka-aineita.