010 5083 500

sales@sahanlahtiresort.fi

Sahanlahti Resort täytti kymmenen vuotta - “Tulevana juhlakesänä meillä on entistäkin rikkaampi tarjonta”

Saimaan rannalla Puumalassa sijaitseva  Sahanlahti Resort on  monipuolinen, ympärivuotinen matkailukohde, jonka menestyksen eteen yrittäjäpari Jaana ja Janne Kuivalainen tiimeineen on tehnyt pitkäjänteistä työtä. Kymmenen vuotta tuli täyteen maaliskuussa, ja sitä juhlistetaan tulevana kesänä monin tavoin. 

– Meillä on kesällä kotimaisten tähtien konsertteja, stand up- ja teatteriesityksiä sekä kohokohtana Rantakekkerit 12-14.7. Tapahtumien oheen voi ravintoloidemme makuelämyksistä, majoitusvaihtoehdoista ja aktiviteeteista koota itselleen mieleisen kokonaisuuden, kertoo Sahanlahden emäntä Jaana. 

Sahanlahden emäntä Jaana ja isäntä Janne valmistautuvat Sahanlahti Resortin 10-vuotisjuhlakesään.

Vieraille tarjotaan aitoja asioita Saimaalta ruoasta luontoelämyksiin

Maukas lähiruoka, Saimaan järviluonto, saunaelämykset, monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä viihtyisät majoitusvaihtoehdot ovat Sahanlahti Resortin kivijalka. 

– Meille oli alusta lähtien selvää, että haluamme tarjota asiakkaillemme paikallisia, aitoja makuelämyksiä sekä kodikkaan miljöön, jossa voi rentoutua saunoen,  järviluonnossa liikkuen ja olostaan nauttien, kertoo Jaana. 

Perheyrityksen luonteeseen kuuluu, että isäntäpari on mukana Sahanlahden arjessa sekä läsnä vierailleen. 

– Vieraiden viihtyminen on meille tärkeintä. Meillä on monipuolisia aktiviteettimahdollisuuksia ja tapoja rentoutua, mutta  tilauksesta järjestämme myös vaikka nokipannukahvit luonnon keskelle tai veneretken Saimaalle, sanoo Janne.   

Lähiruoka on Sahanlahdessa gourmeeta

Tulevana kesänä gourmet-tason lähiruoasta voi nauttia Ravintola Koskivahdin teemaillallisilla, päivittäin vaihtuvilla menuilla sekä sunnuntaisin Sunday Roast -kattauksilla. Rantamakasiini muuntuu kesällä BBQ-ravintolaksi, jossa perinteisten burgereiden lisäksi tarjoillaan avotuligrillissä sekä omassa savustamossa valmistettuja herkkuja. 

Jaana ja Janne kiittelevät Sahanlahti Resortin uuden keittiömestarin ammattitaitoa. 

– Keittiömestarimme Veli-Matti Nousiainen on avotulella kokkaamisen ja savustamisen mestari. Avotulella valmistaminen sekä savustaminen ovat myös perinteisiä eteläsavolaisia ruoanvalmistustapoja ja istuvat siksi täydellisesti lähiruokafilosofiaamme. Olemme innoissamme siitä, että voimme tarjota tällaisia makuelämyksiä vieraillemme kesällä, toteaa Jaana. 

Ravintola Rantamakasiinin ovet ovat kesällä auki avotulella valmistettujen ja oman savustamon herkkujen ystäville. 

Majoitusvaihtoehtoja on kaikille kukkaroille vanhan ajan tunnelmasta luksukseen

Majoitusvaihtoehtoja on Sahanlahdessa eri tarpeisiin ja toiveisiin. Saimaa, järvimaisemat ja luonnon rauha ovat äärellään valitsi sitten tunnelmallisen  aitta- tai tupamajoituksen vanhan ajan henkeen, hotellihuoneen tai villan kaikkine mukavuuksineen.  

– Meillä on yhteensä 150 majoituspaikkaa, joten meillä voi viettää myös juhlia isommallakin porukalla, vinkkaa Jaana.

Vuonna 2023 Sahanlahden läheisyyteen, yksityiselle niemelle valmistui Elsanrannan tyylikkäät luksusvillat, joissa näkymistä Saimaalle sekä luonnonrauhasta voi nauttia vaikka oman terassin lämmitetystä Drop-altaasta käsin. Villoja  ympäröivä luonto on haluttu pitää alkuperäisenä, myös vastuullisiin ja laadukkaisiin materiaalivalintoihin on kiinnitetty erityistä huomiota.

– Halusimme luoda Elsanrantaan jotain ekstraa ja hemmottelua etsiville paikan, joissa pääsee kohoamaan arjen yläpuolelle. Lähellä ovat kaikki Sahanlahden palvelut ja Elsanrannassa majoittuvat voivat tilata niitä myös yksilöllisesti räätälöitynä, kertoo Jaana.

Elsanrannan villoista on esteettömät näkymät Saimaalle.

LIVE-konsertteja, stand upia ja teatteria – esityksiä on kesällä viikoittain

Sahanlahti Resortin Elämysverstaalla nähdään tulevana kesänä lukuisia konsertteja sekä stand up- ja teatteriesityksiä.  LÄHELLÄ-konserttien esiintyjinä nähdään muun muassa Ressu Redford, JP Leppäluoto, Olli Halonen ja Jarkko Ahola. 

– LÄHELLÄ-konserttien viehätys on siinä, että esiintyjä tulee lähelle yleisöä. Elämysverstaassa saadaan aikaan intiimi ja lämminhenkinen tunnelma, jolloin esiintyjän ja yleisön välille syntyy hyvä yhteys, kertoo Jaana.  

Konserttien lisäksi Elämysverstaalla vietetään nauruhermoja kutkuttelevia hetkiä muun muassa Hätäinen hääpäivä -esityksessä.

Myös Rantamakasiinilla saadaan nauttia illoista elävän musiikin parissa. Sunnuntai-iltoja Rantamakasiinissa siivittää Janne-isännän bingoillat, joiden tuotto menee lyhentämättämänä hyväntekeväisyyteen. 

– Bingoilta on sellainen hyvän mielen illanvietto, jossa kisaillaan leikkimielellä. Vitosella pääsee mukaan bingoilemaan ja onnekkaille on luvassa hauskoja palkintoja. Rantamakasiinin pitsa-uuni käy myös kuumana, joten tyhjin mahoin ei tarvitse iltaa viettää, lupaa Janne. 

Tutustu Sahanlahti Resortin Täyden kympin kesään 2024

Lue lisää Sahanlahti Resortin kesän tapahtumista, ravintoloiden lähiruokamenuista, majoituksista ja aktiviteeteista ja poimi parhaat palat kesään Saimaalla!