010 5083 500

sales@sahanlahtiresort.fi

Miksi asiakkaat kehuvat Sahanlahti Resortin palveluja Suomen parhaiksi? Listasimme 9+1 syytä, miksi Saimaan rantaloma Puumalassa on unohtumaton elämys kaikenkokoisille kukkaroille.

Haluaisitko kokea ylellistä oloa ja ainutlaatuista rauhaa luksusvillassa Saimaan rannalla? Vai olisiko maalaisromanttinen yöpyminen Jallun-tuvassa tai pihapiirin aitassa sinun juttusi? Arvostatko paikallisista raaka-aineista valmistettua laadukasta ruokaa, kuten savustettua hanhea, tuoretta Saimaan kalaa, Rantamakasiinin BBQ-herkkuja tai makeista mansikoista tehtyä parfaita? Puhutteleeko sinua kiireetön oleilu vai pyöräily Saimaan saaristomaisemissa? Tätä kaikkea ja paljon muuta tarjoaa Sahanlahti Resortin kympin kesä! 

1. Ainutlaatuinen kylätunnelma ja upea miljöö

Rantaloma Saimaan rannalla saa uuden merkityksen aitoine kylätunnelmineen ja huikeine maisemineen. Paikka sopii niin pariskunnille, perheille, yksin matkaaville kuin kaveriporukoille. Rento tunnelma ja hyvä henki tarttuu ruokailijoihin, lomailijoihin, juhlijoihin ja tapahtumavieraisiin. 

Ihmisiä viettämässä iltaa rannalla, jossa on myös veneitä.

2. Sahanlahdessa on historiaa ja aitoja perinteitä

Vuonna 1765 Sahanlahteen perustettu, nykyisin jo hävinnyt, vesisaha, loi paikalle ainutlaatuisen tarinan. Aikanaan sahan valttarin taloksi rakennettu päärakennus, Jallun tupa ja aitta muistuttavat sahan ja siellä eläneiden ihmisten historiasta. Vanhan sahan olemassaolosta muistuttaa Niskalammen ja Saimaan yhdistävässä koskessa oleva uittoränni.

Historialliseksi paikan tekee myös se, että Sahanlahti on Kalevalaisten naisten ja Kalevala Korun perustajana tunnetun kirjailija Elsa Heporauden lapsuuskoti.  Näistä kumpuaviin tarinoihin voit tutustua Sahanlahdessa. 

Savusaunan tumma hirsinen ulkoseinä, ovi ja puinen penkki.

3.  Majoitus luksushuvilassa vai maalaisromanttisesti tuvassa tai aitassa? Sahanlahdessa on majoitusta kaikenkokoisille kukkaroille

Yhdessä Suomen kauneimmista rakennuspaikoista on upeita paritalovilloja, joista on esteetön näkymä Saimaan yli. Vuonna 2023 Sahanlahden läheisyyteen, yksityiselle niemelle valmistuneet Elsanrannan tyylikkäät luksusvillat tarjoavat vastuullista luksuslomailua Saimaan rannalla.  Villat ovat ihana kohde esimerkiksi pariskunnille, jotka haluavat nauttia omasta yksityisyydestä hyvien palvelujen kera. 

Sahanlahti Resortin pihapiirissä sijaitsevan Sahan Hotellin uudistetuissa huoneissa voi majoittua skandinaavisen rustiikkisessa tunnelmassa. Perheille ja isommille seurueille on lisäksi Saimaan rantamaisemissa kymmeniä erilaisia villoja ja kesäasuntoja. 

Järven rannalla on huviloita ja laituri.

4. LÄHELLÄ-konsertteja, stand-up- ja teatteriesityksiä sekä Rantakekkerit: kesällä tapahtuu!

Sahanlahdessa Saimaa-elämys saa ekstra-ulottuvuuksia, kun kotimaiset tähtiartistit, kuten Vesterinen yhtyeineen, Olli Halonen, Jarkko Ahola ja Ressu Redford, viihdyttävät vieraita suvi-illoissa. LÄHELLÄ-konserteissa tunnelma artistien yleisön välillä on intiimimpi isoihin estradeihin verrattuna, ja Rantakekkereillä nautitaan suvi-illassa sekä maukkaasta lähiruoasta että upeasta musiikista. 

Iloisia ihmisiä nauttivat juomia.

5. Suomen kauneimmaksikin mainittu terassimaisema

Sahanlahti Resortin päärakennuksesta, ravintola Koskivahdin terassilta avautuu upea näkymä Saimaalle. Kesäterassilla voi nauttia Koskivahdin keittiömestarin valmistamaa aitoa eteläsavolaista ja maukasta lähiruokaa.

Visuaalinen kokemus yhdistyy makuelämykseen täydellisellä tavalla. Aurinkoisella terassilla on tilaa jopa sadalle henkilölle, joten nauttimaan voi tulla isommallakin porukalla. 

Terassilla ihmisiä katselemassa järvelle auringon paisteessa.

6. BBQ-ravintola Rantamakasiinin mehevät herkut

Ravintola Rantamakasiinin uudelta BBQ-listalta löytyy kesän mehukkaimmat avotulella valmistetut annokset sekä oman savustamon herkut paikallisesta lihasta ja kalasta. Annoksia ovat valmistamassa Suomen parhaat BBQ-osaajat ja savustamisen mestarit. Savustamon tuotteita voi tilata ennakkoon myös mukaan otettavaksi. 

Näkymät Rantamakasiinin terassilta Saimaalle eivät paljon häviä Koskivahdille – rennosta ruokailusta, kauniista maisemista ja laineiden liplatuksesta voi nauttia rantaan rakennetulta terassilta.

Pitkä puinen rakennus ja terassi aivan veden äärellä.

7. Janne-isännän bingo-illat ja Makasiinin musiikki-illat

Rantamakasiinilla vietetään hyvän mielen sunnuntai-iltoja, kun Sahanlahden isäntä Janne tule vetämään leikkimielistä bingoa. Kisaamaan pääsee viidellä eurolla, ja illan tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Onnekkaille on luvassa myös hauskoja palkintoja. Rantamakasiinin pitsa-uunissa paistuu bingo-vieraille herkulliset pitsat.

Rantamakasiinilla viihdytään kesällä myös musiikki-illoissa, joissa esiintyjinä on Tommi Seppänen & Harri Kautonen duo sekä trubaduurit Jendrek Prusak ja Antti Kajander. 

Mies ja nainen seisovat terassin portailla ja heidän takanaan näkyy aurinkoinen järvimaisema.

8. Parhaimmat reitit pyöräilyyn, retkeilyyn ja melontaan

Sahanlahti Resort on oivallinen tukikohta luontoliikkujille. Sahanlahdesta on helppo vuokrata sähköpyörä ja lähteä kiertämään 60 kilometrin mittainen upea Puumalan saaristoreitti. Lähellä on myös Saimaan rantaa harjumaastossa kulkeva Norppapolku sekä useita Saimaa Geopark -kohteita, kuten Loketon Onkalo ja Rakokivi. Melojille Saimaan saaristo kallioisine saarineen ja luotoineen tarjoaa loputtomasti nähtävää ja koettavaa. 

Kaksi pyöräilijää viettämässä taukoa matalalla rantakalliolla järven rannalla.

9. Aitoja suomalaisia saunaelämyksiä

Sahanlahteen saavutaan pelkästään saunaelämyksen takia. Puulämmitteinen Niskalammen rantasauna tai supisuomalainen savusauna tarjoavat aidon perinteisen saunakokemuksen. Niissä laskeutuu omaan maailmaan, kauas kiireestä ja hälystä. Saunan pyhä tunnelma pistää huokailuttamaan ihastuksesta. Sahanlahdessa saunominen on elämys ympäri vuoden, jokaisena päivänä. 

Mies ja nainen istuvat saunan rapuilla, jotka johtavat järveen.

+1 Kaikki vieraat otetaan vastaan vanhanajan lämpimällä vieraanvaraisuudella

Sahanlahden ravintoloiden pöydissä ja saunan lauteilla ei titteleillä ole merkitystä. Sahanlahdessa kaikki saavat tuntea itsensä tärkeäksi ja olevansa lämpimästi tervetullut. Sahanlahden hyvä henki maistuu ruuassa sekä näkyy ja tuntuu tapahtumissa ja kaikissa elämyksissä. 

Naiset kilistävät vihreillä yrteillä höystettyjä juomalaseja pöydän ääressä.

Tervetuloa rentoon tunnelmaan viettämään täyden kympin rantalomaa!

Myös kaikenkarvaiset ystävät ovat tervetulleita.