Saimaa Gastronomy -viikonloput

Yhdessä Hotelli Punkaharjun, Tertin Kartanon ja TeaHouse of Wehmais:n kanssa muodostamme palkitun Saimaa Gastronomy -porukan. Yhdessä järjestämme ympäri vuoden teemoitettuja Saimaa Gastronomy -viikonloppuja. Tule kokemaan Suomen paras ruokamatkailutuote meille!

Syksyn makuja höystettynä ruokaisalla ohjelmalla

Suomen parhaat ruokakohteet – Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin kartano – tarjoilevat pe-su 18.-20.9. värikkään kattauksen syksyn makuja, jotka ovat valmistettu rakkaudella Saimaan seudun puhtaista raaka-aineista.

Voit lukea lisää täältä

Saimaa Gastronomy viikonloppu Sahanlahdessa 18.-20.9.20

Majoitu mukavasti!
2 hengen hotellihuone aamiaisineen 100 € / yö tai kaksi yötä 180 €.
Hinta sis. aamiaiset, liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivouksen

Perjantai 18.9.

klo 17.00 (1,5-2h) Eliisa Kuuselan leipätasting 18 € / hlö.
Leipätasting aloitetaan keskustelemalla maun kokemisesta kaikkien aistien kautta. Tutustumme makupalettiin ja jokainen osallistuja saa työkalukseen visuaalisen paletin, joka on makujen tunnistamisen työväline. Osallistujat saavat ensimmäisen leipäviipaleen ja systemaattisen opastuksen, miten leipää maistellaan. Kokemukset kirjataan lomakkeelle. Siirrymme maistelussa neutraalista kohti rikkaampia makukirjoja. Maistelijat voivat arvioida leipää ainoastaan aistien kautta. Leivän tyypistä, viljoista tai leivontatavasta ei kerrota vielä mitään. Session kuluessa maistellaan noin kuutta eri leipää, joista osa on leivottu erikoisviljoilla. Käymme lopuksi läpi arvioita ja vertailemme niitä keskenään. Keskustelemme leivontatavan, maaperän, kasvupaikan ja viljalajikkeen merkityksestä leivän makuun.

klo 19.00 Saimaa Gastronomy illallinen ravintola Koskivahdissa 45 € / hlö ja kapustan vaihto!
Sahanlahden pitkäaikainen keittiömestari siirtyy opiskelemaan uutta ja jättää vastuullisen paikan Sahanlahden keittiössä seuraajalleen.

Lauantai 19.9.

klo 9-11 Aamiainen ravintola Koskivahdissa.

klo 10.30 (1,5-2h) Eliisa Kuuselan leipätasting 18 € / hlö.
Leipätasting aloitetaan keskustelemalla maun kokemisesta kaikkien aistien kautta. Tutustumme makupalettiin ja jokainen osallistuja saa työkalukseen visuaalisen paletin, joka on makujen tunnistamisen työväline. Osallistujat saavat ensimmäisen leipäviipaleen ja systemaattisen opastuksen, miten leipää maistellaan. Kokemukset kirjataan lomakkeelle. Siirrymme maistelussa neutraalista kohti rikkaampia makukirjoja. Maistelijat voivat arvioida leipää ainoastaan aistien kautta. Leivän tyypistä, viljoista tai leivontatavasta ei kerrota vielä mitään. Session kuluessa maistellaan noin kuutta eri leipää, joista osa on leivottu erikoisviljoilla. Käymme lopuksi läpi arvioita ja vertailemme niitä keskenään. Keskustelemme leivontatavan, maaperän, kasvupaikan ja viljalajikkeen merkityksestä leivän makuun.

klo 12-16 Sadonkorjuulounas ravintola Koskivahdissa

klo 12-15 Lähiruokamarkkinat Sahanlahden satamassa. Runsaasti lähituottajien tuotteita!

klo 13-17 Eliisa Kuuselan juurileipäkurssi. Neljän tunnin intensiivikurssi, jossa laitetaan kädet taikinaan. Käydään läpi koko prosessi hieman nopeutettuna, valmistelluilla taikinoilla. Uskomattoman hauska ja pään pyörälle laittava kokemus. 62 € / hlö (mukaan mahtuu vain 10-16)

klo 19.00 Veneily- ja kesäkauden päätösjuhlat Koskivahti ravintolassa. Illallinen 32 € / hlö, jonka jälkeen ilta jatkuu karaoken merkeissä.

VARAA PAIKAT ENNAAKKOON SEKÄ KURSSEILLE, ETTÄ RUOKAILUIHIN
p. 040 7799896 tai sales@sahanlahtiresort.fi

Varaa paikkasi heti joko numerosta +358407799896, sähköpostilla sales@sahanlahtiresort.fi tai Elämyskaupastamme!