Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme Sahanlahteen

Sahanlahdessa sinusta huolehtii sahan isäntäpariskunta Jaana ja Janne Kuivalainen. Isäntäpariskunnalle on kunnia-asia tuottaa sinulle mieleenpainuvia ja hyviä elämyksiä Saimaan kauniissa maisemissa, Sahanlahden ainutlaatuisessa miljöössä.

Haluamme säilyttää vanhan sahayhdyskunnan historiaa ja yhdistää siihen kotoisan palvelun sekä maukkaan ruoan.

Sahanlahti – ravintola, hotelli, saunat ja vierassatama

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Sahanlahti, syntyi 1765 perustetun, nykyisin jo hävinneen, vesisahan ympärille. Sahatoimintaa harjoitettiin Sahanlahden maisemissa lähes 200 vuotta.

Nykyisin Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus, joka sijaitsee upealla paikalla Puumalassa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta, Mikkelistä ja Imatralta. Uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Saimaan rannalla ja nykyaikaisesti varustellut tilat luovat upean kokonaisuuden lomailuun ja juhlille.

Sahanlahti on palkittu Vuoden 2014 Etelä-Savon ruokamatkailuyrityksenä ja Sahanlahti on myös Vuoksen vesistöalueen vuoden vierassatama 2015. Vieraanamme ymmärrät miksi.

Tutustu tarkemmin Sahanlahden värikkääseen historiaan!

Saavu vieraaksemme Suomen kauneimpiin maisemiin – poikkea reitin varrella tai viihdy pidempään.

Sahanlahden emäntä

Sahanlahden emännän intohimona on lähiruoka ja kotoisa palvelu. Emäntä kertoo mielellään Sahanlahden ja alueen historiasta. Vihannestilallisen tytär Jaana Kuivalainen on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Sahanlahden maisemissa; hänen kotipaikkansa sijaitsee vain 8 kilometrin päässä sahalta ja hän työskenteli opiskeluaikanaan matkailukeskuksessa. Koulutukseltaan Jaana on restonomi ja hänen sydäntään lähellä ovat erityisesti lähialueen pientuottajien raaka-aineista valmistettu ruoka, viini ja mielenkiintoiset tarinat.

Sahanlahden isäntä

Janne Kuivalainen on lähtöisin yrittäjäperheestä ja hän on tehnyt tähänastisen työuransa kuljetusalalla. Sahanlahden isännän työ sopii hyvin sosiaaliselle Jannelle ja tuo hänen pitkään kaipaamaansa muutosta työelämään. Isäntä on kotoisin Joroisista ja on entinen puuautoilija, joka nykypäivänä nauttii asiakkaiden kanssa jutustelusta savusaunan lämmityksen ja lumitöiden lomassa. Tämä leppoisa isäntä istahtaa mielellään kanssasi kahvipöytään.

Tämä kaksikko on luonut Sahanlahteen lämpöisen ja kotoisan ilmapiirin, jossa vieraat viihtyvät. He ovat esimerkillään tartuttaneet työntekijöihinsä saman innostuneen otteen tuottaa hyvän palvelun kautta elämyksiä Sahanlahden vieraille.

sahanlahtikuvina-sahanlahti-resort

Katso kuvia Sahanlahdesta

Sahanlahden idylliä on vaikea kuvata sanoin. Tutustu uniikkiin miljööseen, uppoudu iloisiin tunnelmiin ja ihastu upeisiin maisemiin.

Näin pääset perille

Ota kurssi kohti Sahanlahtea: ajo-ohjeet niin tietä kuin vettä pitkin paikalle saapuville vieraillemme.

Ruoan tarina

Saavu vieraaksemme

Lähiruoka ja kotoisa palvelu on intohimomme. Lämpimästi tervetuloa viihtymään Saimaan rannalle Sahanlahden historiallisiin maisemiin.

Viihtyisää
majoitusta

Retki Sahanlahteen

Puumalan Sahanlahden miljöö, avautuva Saimaa maisema, persoonalliset tilat ja värikäs historia tarjoavat uniikin kohteen päivä- tai yön yli retkelle.

Kolme upeaa ravintolaa