Kyökin kautta


Tänäkin kesänä pääset herkuttelemaan Kyökin kautta -teemailloissa!

Viime kesänä suosiota saaneet Kyökin kautta -illat ovat täällä taas ja entistä ehompina. Illat alkavat Pajapirtistä Avotulilla-teemalla ja jatkuvat koko heinäkuun ajan aina perjantaisin ja huipentuvat lopulta elokuussa rosvopaistijuhliin. Varaa paikkasi ajoissa!

Avotulilla Pajapirtissä

5.7.2019 klo 19

Pajapirtin upeassa tunnelmassa pääset kokemaan ainutlaatuisen Avotulilla-illallisen heinäkuun ensimmäisenä perjantaina. Katamme illaksi yhteisen pöydän kaikille, kuten avotulilla kuuluukin. Kaikki samassa porukassa.

Illan aikana pääsette nauttimaan kesän parhaista kasviksista, sienistä ja marjoista upeassa tunnelmassa. Illan menu (45e) tarkentuu myöhemmin, mutta varmaa on, että paikalliset raaka-aineet ovat jälleen pääosassa.

Tee

12.7.2019 klo 19

Toisessa Kyökin kautta -illassa yhdistämme teen ja ruoan herkulliseen liittoon.

Teetä löytyy tämän illan aikana niin ruoista kuin juomistakin.

 Neljän ruokalajin menu (45e) tarkentuu myöhemmin.

Italia

19.7.2019 klo 19

Viime syksynä kävimme Sahanlahden porukalla Italiassa opintomatkalla ja sieltä inspiroituneina katamme teille italialaisen illan.

Italia on upea maa ja sen saimme nähdä viime syksynä. Pohjois-Italiassa Piemonten alueella tutustuimme niin paikallisiin viinintuottajiin kuin ravintoloihin. Markus onkin miettinyt menun korostaen juuri piemontelaisia makuja ja raaka-aineita, joista varmasti yksi tunnetuimmista on hasselpähkinä. Myös maailmankuulu Nutella on piemontelainen herkku!

Eikä pidä unohtaa Italian upeaa viinikulttuuria, joten illallisen kaveriksi suunnittelemme teille italialaisista viineistä koostuvan kokonaisuuden, joka varmasti kruunaa aterian.

Illan menu:

Carne Cruda

Tartaria italialaisittain, pikkelöityjä sieniä, ciabattaa ja parmesaanikeksi

x-x-x

Agnolotti del plin

Pieniä ravioleja pinaatti-ricottatäytteellä

x-x-x

Brasato al Barolo

Punaviinissä haudutettua naudan poskea, haudutusliemestä keitettyä kastiketta ja parsakaalia sekä lehtikaalia

x-x-x

Torta al Cioccolato e Nocciola

Hasselpähkinä-suklaakakkua, hasselpähkinäjäätelöa ja minttukastiketta

45e

Tervetuloa kokemaan Italia Puumalassa!

Kasvis

26.7.2019 klo 19

Tule kokemaan keittiömestarimme Markuksen visio siitä,mitä kasvisruoka parhaimmillaan on.

Illan ruoissa on maistettavissa niin suomalaiset perinteet kuin pohjoismaisen ruoan uudet tuulet.Kuuman kesäsensongin parhaista kasviksista koottu menu on kunnianosoitus Suomen luonnolle ja paikallisille huippuraaka-aineille.

Illan menu:

Kukkia ja yrttejä

Päivän parhaat villiyrtit

x-x-x

Tomaattia ja roomansalaattia

Grillattuja kirsikkatomaatteja ja hapatettua romaine-salaattia

x-x-x

Kurkkua ja spelttiä

Tuoretta kurkkua ja spelttipuuroa

x-x-x

Perunaa ja purjoa

Hasselbackan perunaa ja haudutettua purjoa

x-x-x

Mansikkaa ja kermaa

Mansikka millefeuille

x-x-x

Vadelma ja vadelmaa

Tuoreita vadelmia ja vadelmasorbet

60e

Tervetuloa makumatkalle!

Varaathan pöytäsi hyvissä ajoin ja ilmoitat mahdolliset ruokavaliot.Menu on lakto-ovovegetaarinen, mutta ennakkovarauksesta se onnistuu myös vegaanisena.

Rosvopaisti Rantamakasiinilla

9.8.2019 klo 19

Sitä perinteistä rosvopaistia suoraan maakuopasta!

Tänä kesänä perinteinen rosvopaisti tekee paluun Sahanlahden kesän ruokatarjontaan. Elokuussa päästään herkuttelemaan oikein kunnolla, kun hautaamme Tiisanmäen luomulammasta maahan. Eihän se rosvottua taida olla, mutta hyvää kylläkin!

Rosvopaistin kera tarjottava menu (35e) tarkentuu vielä lähempänä, riippuen siitä, mitä saamme rosvottua.

Tervetuloa nauttimaan Kyökin kautta -illoista ja tietysti kaikesta muustakin kesätarjonnastamme. Löydät kaikki tulevat tapahtumat täältä. Tervetuloa!