Sahanlahti on osa Saimaa Gatronomy perhettä

Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano ovat arvostettuja Saimaa Gastronomy -kohteita. Yhteistä kaikille on perheyrittäjyys, uniikki tarina ja rakkaus Saimaan seutuun sekä sen ainutlaatuiseen luontoon. Siksi kaikissa kohteissa arvostetaan vahvasti paikallisia raaka-aineita ja pientuottajien tuotteita. Menut rakentuvat kausituotteista ja siksi pöydän antimet vaihtuvat vuodenaikojen ja jopa päivän sään mukaan.

Suomen parhaat löytyvät Saimaalta!
Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput voittivat Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 -palkinnonSaimaa Gastronomy

Ruoan tarina

Sahanlahden emäntä Jaana Kuivalainen on toiminut alueellamme vahvana lähiruoan puolestapuhujana toistakymmentä vuotta, ensin etsien laadukkaita alueen pientuottajia ja verkostoituen heihin.

Nyt omien ravintoloiden myötä verkosto on hyötykäytössä ja paikallinen ruoka pääsee kunniakkaaseen asemaan Sahanlahden keittiössä. Haluamme tuoda ruoan kautta esille myös alueen historiaa ja perinteitä. Meille myös ruoan tarina on tärkeä osa kokonaisuutta.

D.O. Saimaa -merkki kertoo laadukkaista ja puhtaista, Saimaan alueen tuotteista!
D.O. Saimaa -merkki kertoo laadukkaista ja puhtaista, Saimaan alueen tuotteista!

Yksi keittiömme ylpeyksistä on aitoon hapanjuureen, täysin ilman hiivaa leivottu spelttileipä!

Luottokumppaneitamme

Aittomäen vihannestila, jonka kaalit ja salaatit matkaavat suoraan pellosta pöytään 8km. Tämän tuoreempaa salaattia et löydä mistään!

Puumalan lohi, jonka omistajaperhellä on noin 100 000 alaista. Ne kaikki vain ovat kaloja!

Puumalalainen kalastaja Laine, joka edustaa ammattikalastajana Saimaalla lähes sukupuuttoon kadonnutta ammattikuntaa (ovat harvinaisempia kuin Saimaan norpat).

Hyvätuuli Highlandin D.O. Saimaa alkuperämerkin omaavaa luomunaudanlihaa pääset maistamaan esimerkiksi Rantamakasiinin burgerissa!

Tiisanmäen lammastila tuottaa karitsan- ja lampaanlihaa täysin luomuna. Savonlinnalaiselle tilalle myönnettiin myös D.O. Saimaa -merkki ensimmäisten joukossa!

Kaartilan mallaspossu on ehdottoman maukasta herkkua, jota kelpaa nauttia vaikka useamminkin kuin kerran kesässä. Possut saavat ruoakseen Saimaan juomatehtaan oluen valmistuksesta yli jäävää mallasmäskiä, joka saa aikaan murean lihan!

etelasavon_ruokamatkailuyritys_logo

Meillä ruoka valmistetaan lähiseudun pientuottajien puhtaista raaka-aineista ja se myös valmistetaan itse käsin paikan päällä.

Retki Sahanlahteen

Puumalan Sahanlahden miljöö, avautuva Saimaa maisema, persoonalliset tilat ja värikäs historia tarjoavat uniikin kohteen päivä- tai yön yli retkelle.

Kolme upeaa ravintolaa

Saavu vieraaksemme

Lähiruoka ja kotoisa palvelu on intohimomme. Lämpimästi tervetuloa viihtymään Saimaan rannalle Sahanlahden historiallisiin maisemiin.

Meillä nautit Saimaan rannalla samasta järvestä pyydettyä Puumalan lohta – lähiruokaa tuoreimmillaan.