Itsetehtyä lähiruokaa

Sahanlahden emäntä Jaana Kuivalainen on toiminut alueellamme vahvana lähiruuan puolestapuhujana toistakymmentä vuotta, ensin etsien laadukkaita alueen pientuottajia ja verkostoituen heihin.

Nyt omien ravintoloiden myötä verkosto on hyötykäytössä ja lähiruoka pääsee kunniakkaaseen asemaan kolmen erilaisen keittiön tuotteina. Haluamme tuoda ruuan kautta esille myös alueen historiaa ja hallussamme onkin mm. Elsa Heporaudan (Kalevalaisten naisten ja Kalevala korun perustaja ja Koskivahdissa lapsuutensa asununeen) pullaresepti!

D.O. Saimaa -merkki kertoo laadukkaista ja puhtaista, Saimaan alueen tuotteista!
D.O. Saimaa -merkki kertoo laadukkaista ja puhtaista, Saimaan alueen tuotteista!

Yksi keittiömme ylpeyksistä on aitoon hapanjuureen, täysin ilman hiivaa leivottu spelttileipä!

Yhteistyökumppaneitamme

Aittomäen vihannestila, jonka kaalit ja salaatit matkaavat suoraan pellosta pöytään 8km. Tämän tuoreempaa salaattia et löydä mistään!

Puumalan lohi, jonka omistajaperhellä on noin 100 000 alaista. Ne kaikki vain ovat kaloja!

Puumalalainen kalastaja Laine, joka edustaa ammattikalastajana Saimaalla lähes sukupuuttoon kadonnutta ammattikuntaa (ovat harvinaisempia kuin Saimaan norpat).

Puhakkalan luomutila, joka on toiminut maatalouden parissa vuodesta 1722. Luomu limousin-karjan lihaa pääset maistamaan esimerkiksi rantamakasiinin burgerissa!

Tiisanmäen lammastila tuottaa karitsan- ja lampaanlihaa täysin luomuna. Savonlinnalaiselle tilalle myönneettiin myös D.O. Saimaa -merkki ensimmäisten joukossa!

Kaartilan mallaspossu on ehdottoman maukasta herkkua, jota kelpaa nauttia vaikka useamminkin kuin kerran kesässä. Possut saavat ruoakseen Saimaan juomatehtaan oluen valmistuksesta yli jäävää mallasmäskiä, joka saa aikaan murean lihan!

etelasavon_ruokamatkailuyritys_logo

Meillä ruoka valmistetaan lähiseudun pientuottajien puhtaista raaka-aineista ja se myös valmistetaan itse käsin paikan päällä.

Retki Sahanlahteen

Puumalan Sahanlahden miljöö, avautuva Saimaa maisema, persoonalliset tilat ja värikäs historia tarjoavat uniikin kohteen päivä- tai yön yli retkelle.

Kolme upeaa ravintolaa

Saavu vieraaksemme

Lähiruoka ja kotoisa palvelu on intohimomme. Lämpimästi tervetuloa viihtymään Saimaan rannalle Sahanlahden historiallisiin maisemiin.

Meillä nautit Saimaan rannalla samasta järvestä pyydettyä Puumalan lohta – lähiruokaa tuoreimmillaan.