Sahan verstas

Sahanlahden tapahtumatalon nimikilpailu on ratkennut –
nimeksi valikoitui SAHAN VERSTAS

 

Kesällä 2017 valmistunut ja käyttöön otettu uusi tapahtumatalo on saanut virallisen kutsumanimen. Nimiehdotuksia kerättiin yleisöltä viime syksyn aikana ja nimikilpailuun tuli runsaasti ehdotuksia ja perusteluja valinnoille. Nimen valitseminen ei ollut helppo. Lopulta nimeksi valikoitui Sahan Verstas. Valittu ehdotus tuli varsinaisen kilpailun ulkopuolelta. ”Nimessä on lämminhenkisyyttä ja reipasta toimintaa. Se sopii hyvin yhteen muiden rakennusten nimien, kuten Pajapirtti tai Rantamakasiini kanssa. Se sopii myös hyvin Sahanlahden alueen historiaan vanhana sahayhdyskuntana”, kertoo emäntä Jaana Kuivalainen.

Elämyksiä uniikissa sahamiljöössä

Sahan Verstas suuntaa nyt kohti toista toimintakesää laajentaen tarjontaansa. Ensimmäisen kesän onnistuminen kesäteatteritoiminnassa johti hyvissä ajoin kesän 2018 aikataulujen ja ohjelmiston varmistumiseen. Teatteriesityksien liput ovat olleet jo joulukuusta alkaen myynnissä mm. verkkokaupassa. Kesäteatterin tuottaa Pauliina Hukkanen ja Teatterifestien osalta osuuskunta Huris. Monipuolista tilaa ei kuitenkaan haluta jättää pelkästään kesäteatterikäyttöön, vaan parhaillaan siihen rakennetaan monipuolista ohjelmistoa täydentämään kesän tapahtumatarjontaa. Ohjelmisto tullaan julkaisemaan kokonaisuudessaan helmi-maaliskuun aikana. Luvassa on mm. konsertteja, luentoja ja näytöksiä. ”Olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita herkällä korvalla ja innovoineet itse tapahtumia, joiden arvelemme olevan kiinnostavia niin paikallisten asukkaiden, mökkiläisten kuin matkailijoiden keskuudessa” kuvailee emäntä tulevaa kesää.

Verstasta on mahdollista vuokrata asiakkaiden omiin tapahtumiin ja sitä tullaan myös hyödyntämään isompien ryhmien kokous- ja luentotilana, sillä tilassa on aina käytettävissä av-välineistö.

Sahan Verstas täydentää ja tukee hyvin Sahanlahden muuta toimintaa ja tämä on myös syy miksi täysin uusi tila päätettiin alun perin rakentaa. Ravintola-, majoitus- ja vapaa-ajan palvelut lisättynä tapahtumilla vahvistavat Sahanlahden profiloitumista viihtyisäksi kohtauspaikaksi. Elsa Heporaudan perintö elää vahvana kulttuuritoiminnassa, joka kasvattaa samalla koko alueen palvelutarjontaa. Tarjonnan paraneminen lisää Sahanlahden ja Puumalan kiinnostavuutta ja vetovoimaisuutta niin vakituisen väestön kuin runsaan vapaa-ajan asutuksenkin keskuudessa. Panostukset palvelutarjonnan laajentamiseksi näkyvät myös lisäresurssina henkilöstössä.