Sahanlahti – ravintola, hotelli, saunat ja vierassatama

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Sahanlahti, syntyi 1740-luvulla perustetun, nykyisin jo hävinneen, vesisahan ympärille. Sahatoimintaa harjoitettiin Sahanlahden maisemissa lähes 200 vuotta.

Nykyisin Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus, joka sijaitsee upealla paikalla Puumalassa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta, Mikkelistä ja Imatralta. Uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Saimaan rannalla ja nykyaikaisesti varustellut tilat luovat upean kokonaisuuden lomailuun ja juhlille.

Sahanlahti on palkittu Vuoden 2014 Etelä-Savon ruokamatkailuyrityksenä ja Sahanlahti on myös Vuoksen vesistöalueen vuoden vierassatama 2015. Vieraanamme ymmärrät miksi.

Tutustu tarkemmin Sahanlahden värikkääseen historiaan ja lue isäntäpariskunnan terveiset.

Saavu vieraaksemme Suomen kauneimpiin maisemiin – poikkea reitin varrella tai viihdy pidempään.

sahanlahtikuvina-sahanlahti-resort

Katso kuvia Sahanlahdesta

Sahanlahden idylliä on vaikea kuvata sanoin. Tutustu uniikkiin miljööseen, uppoudu iloisiin tunnelmiin ja ihastu upeisiin maisemiin.

Näin pääset perille

Ota kurssi kohti Sahanlahtea: ajo-ohjeet niin tietä kuin vettä pitkin paikalle saapuville vieraillemme.

Ruoan tarina

Saavu vieraaksemme

Lähiruoka ja kotoisa palvelu on intohimomme. Lämpimästi tervetuloa viihtymään Saimaan rannalle Sahanlahden historiallisiin maisemiin.

Viihtyisää
majoitusta

Retki Sahanlahteen

Puumalan Sahanlahden miljöö, avautuva Saimaa maisema, persoonalliset tilat ja värikäs historia tarjoavat uniikin kohteen päivä- tai yön yli retkelle.

Kolme upeaa ravintolaa