Sahanlahden kesäteatteri esittää kesällä 2018


Sahanlahden kesäteatteri aloittaa Teatterifesteillä heinäkuun alussa. Sahanlahden ammattikesäteatteria luotsaa tuottaja, näyttelijä Pauliina Hukkanen.

OHJELMISTO 2018

Teatterifestit la 7.7. ja su 8.7.

Lauantai 7.7.2018

klo 18:00 VEIJO MERI:  YHDEN YÖN TARINOITA / MIKA NUOJUAnuojua-mika

Aina kun yksi tai useampi mies, syystä tai toisesta, kokoontuu yhteen, aletaan jossain vaiheessa aivan varmasti puhumaan siitä, mistä on puute. Eli naisista. Noista ah, niin ihanaisista! Kuka missäkin on naisia nähnyt, kanssaan kommunikoinut, kenties päässyt jopa saatille.

Veijo Meren, tuon lauseen mestarin, tarinoissa miehemme tosin jäävät usein oven tai ikkunan taakse, kenties jopa peilin. Hieman vinolla, harmaan kaikki sävyt sisältävällä hymyllään Meri katselee meitä poikiaan pilven päältä johdatellen heitä absurdiuksien aukottomaan maailmaan. Hän vie tarinoissaan pikkumiehen oudoille oville, kynnyksille ja kaappeihin. Ja aina hieman sattuu, jos ei muualle niin sieluun.

YHDEN YÖN TARINOITA on kertomus-kokonaisuus sotilassairaalassa makaavista miehistä, jotka toisiaan viihdyttääkseen ja aikansa kuluksi kertovat mitä kummallisimmista, ja miksei aivan tavallisistakin sattumuksista. Mika Nuojua on koonnut näistä tarinoista huikean kavalkadin yhden miehen esitettäväksi. Ja joka sana on totta, tottakai!

” Katselin kelloa. Se oli koko ajan kolme. Luulin että se seisoi, mutta luuloni häiriintyi, kun ainakin puolen tunnin kuluttua se oli kaksi minuuttia yli.”        -Veijo Meri

Kesto: 1h 40min, väliaika
Lipun hinta:  25,00€


Sunnuntai 8.7.2018

klo 12:00 MAATILAN ELÄMÄÄ / TUIJA NUOJUA    **** Lasten teatteri *****maatilan-elamaa

Martan maatilalla elää useita ihan tavallisia eläimiä, joilla kaikilla on oma tehtävänsä. On kissaa, lehmää, hevosta, pässiä, kanaa ja monia muita. Kun Martta kuulee ”vuoden maatila”- tittelistä, päättää hän yrittää saada sellaisen itselleen. Toimintaa tehostetaan uudella eläimellä. Mutta mikä se on ja miten se siellä pärjää? Tämä musiikilla höystetty maatilan minitietopakkaus kertoo, mistä kananmunat ja maito ruokapöytään tulevat, sekä avaa maalaiselämän haasteita perinteiden ja uusien tuulahdusten kohdatessa.

Kaikille lapsille ja lapsenmielisille!

Kesto:  n. 30 minuuttia
Lipun hinta: 10,00€

***

klo 14:00 AARO HELLAAKOSKI: MAASTA TULLUT / ANTTI VIRMAVIRTAimg_6783-varpu-virmavirta

Runonäytelmä kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea
Antti Virmavirran matkassa runot ovat eri tavoin kulkeneet läpi elämän.

Äidinkielenopettajana työskennellyt äiti pani pienen pojan lausumaan runoja, välillä jopa vasten tämän tahtoa. Siitä jäi kuitenkin  kytemään kipinä, joka vuosien myötä johdatti Antin runojen pariin myös työssään, jopa runoviikon taiteelliseksi johtajaksi saakka.  Näyttelijän tärkeimpiä työkaluja on käsikirjoitus. Runoa Antti kuvailee eräänlaiseksi tiivistetyksi käsikirjoitukseksi. Runo on kuitenkin paljon punnitumpaa tekstiä –jokainen säe kertoo ja sisältää paljon. ”Runous on kova laji”, Antti tiivistää. Aaro Hellaakosken tuotannosta ammentava runonäytelmä Maasta tullut sai ensi-iltansa  jo 25 vuotta sitten, mutta on palannut nyt estradeille Antti Virmavirran ja Heikki Vihisen toimesta.

Ohjaus ja dramatisointi: Heikki Vihinen
Musiikki: Antti Vihinen
Äänisuunnittelu: Jaakko Virmavirta
Valosuunnittelu ja valot: Hannu Naamanka ja Raimo Salmi
Ohjaus: Heikki Vihinen
Lipun hinta:  25,00€

***

klo 18:00 DARIO FO:  MYSTEERIO BUFFO / ERKKI SAARELAerkki-saarela

Mysteerio Buffo on Nobel-kirjailija Dario Fon neljästä riemukkaasta tarinasta koottu mainetta niittänyt esitys. Nimi ”mysterio” viittaa raamatulliseen aiheeseen ja ”buffo” koomisuuteen. Buffon tarinat ovat Kaanaan häät, Ilveilijän synty, Lasaruksen kuolleista herääminen ja Bonifacius VIII.

Erkki Saarela on tuttu ja tunnustettu Dario Fon tulkki. Fo on itse sanonut, että Erkki on maailman paras Fo-tulkki – toki taiteilijan itsensä jälkeen. Mysteerio Buffo on upea tarinaketju ihmisen pienuudesta ja suuruudesta keskieurooppalaisella ilveilyperinteellä höystettynä.

Ohjaus: Pentti Kotkaniemi
Kesto: 1,5 h väliaikoineen
Lipun hinta: 25,00€

 


AVOMIELINEN ANNELI KEIJON KAAAnneli_Keijo_52_15cm
ma 23.7 klo 19; la 28.7 klo 14; ma 30.7 klo 19; la 4.8. klo 14
Suuren suosion saanut Avomielinen Anneli hurmasi myös putkimies Keijon. Nyt Anneli on Keijon kaa. Keijo on hänen elämänsä mies ja niitä ei monta ole! Tämä musiikkikomedia saa sydämet pamppailemaan ja vatsalihakset kramppaamaan. Rooleissa Pauliina Hukkanen ja Janne Kyyhkynen
Kirj. Leena Tamminen | Ohjaus Kari Paukkunen | Kesto n. 1 h 40 min. väliaikoineen

Liput 26 € /24

MINÄ KUNNANJOHTAJA | PERTTI KOIVULAKunnanjohtaja Koivula
ti 24.7. klo 19; ke 25.7. klo 14; ti 31.7. klo 19; ke 1.8. klo 14
Luvassa hulvaton musiikillinen esitys, jossa sukelletaan syvälle ihmismieleen ja tullaan pulskempina takaisin. Lava on Pertti Koivulan näköisen kunnanjohtajan ja hän lupaa, että saatte elämänne kyydin tai ainakin sellaisen tällin ettette siitä hevillä toivu. Musiikillinen komedia suhmuroinnin ytimestä. Kunnanjohtajana Pertsa Koivula.
Ohjaus Milko Lehto | Musiikki Altti Uhlenius | Kesto n. 1 h 30 min väliaikoineen
Liput 26 € /24 €

 

Maltti ja Valtti, Pikku Kakkosestakin tutut liikennepuistokonstaapelit, 2 esitystämaltti_valtti-304x231
pe 27.7 klo 18 ja su 29.7 klo 14 (huom. Uusi esitys)! 

Hupsut Maltti ja Valtti ihka elävinä! Näe ja koe aidot, oikeat lastenohjelmista tutut liikennepuistokonstaapelit jälleen tositoimissa. Supersuositut Maltti ja Valtti ovat railakkaassa vauhdissa. Hassusti pöljäilevä Duo naurattaa ja musisoi eikä esitys jätä ketään kylmäksi. Tuiki tärkeät asiat painuvat mieleen hulvattoman tarinoinnin tiimellyksessä. Tämä Show viihdyttää taatusti niin lapsia kuin vanhempiakin. Tule mukaan!
Esityksen kesto n. 45 minuuttia, ei väliaikaa.

Liput 15 € /10 € | perhelippu (2+2) 45 €


LIPUNMYYNTI:
Sahanlahdesta sales@sahanlahtiresort.fi tai p. 040 7799896
tai Kuninkaankartanon teatterista: Pauliina Hukkanen | info@kuninkaankartanonkesateatteri.fi tai puh. 045 1748 884

Varaa myös väliaikatarjoilut ja ruokailut ennen tai jälkeen esityksen