Itsetehtyä lähiruokaa

Sahanlahden emäntä Jaana Kuivalainen on toiminut alueellamme vahvana lähiruuan puolestapuhujana toistakymmentä vuotta, ensin etsien laadukkaita alueen pientuottajia ja verkostoituen heihin.

Nyt omien ravintoloiden myötä verkosto on hyötykäytössä ja lähiruoka pääsee kunniakkaaseen asemaan kolmen erilaisen keittiön tuotteina. Haluamme tuoda ruuan kautta esille myös alueen historiaa ja hallussamme onkin mm. Elsa Heporaudan (Kalevalaisten naisten ja Kalevala korun perustaja ja Koskivahdissa lapsuutensa asununeen) pullaresepti!

etelasavon_ruokamatkailuyritys_logo

Meillä ruoka valmistetaan lähiseudun pientuottajien puhtaista raaka-aineista ja se myös valmistetaan itse käsin paikan päällä.

Retki Sahanlahteen

Puumalan Sahanlahden miljöö, avautuva Saimaa maisema, persoonalliset tilat ja värikäs historia tarjoavat uniikin kohteen päivä- tai yön yli retkelle.

Kolme upeaa ravintolaa

Saavu vieraaksemme

Lähiruoka ja kotoisa palvelu on intohimomme. Lämpimästi tervetuloa viihtymään Saimaan rannalle Sahanlahden historiallisiin maisemiin.

Lähiseudun pientuottajien puhtaista raaka-aineista

Koskivahti ravintola tarjoaa laadukkaita lähituotteita aamiaispöydässä, brunssilla, juhlamenuissa ja ala carte annoksissa, joissa näkyy nyt entistä vahvemmin myös luomu. Kolmen ruokalajin Juttuja läheltä – luomumenu Sahanlahden tapaan yhdistää Sahanlahden eettiset ajatukset (käytämme mm. ekosähköä) ja laadulliset tekijät historian lisäksi. Ajatus menusta jatkojalostui Luomu-instituutin yhteydenoton myötä ja se on nyt luonnollinen osa ryhmämenujen kokonaisuutta.

Elämysravintola Pajapirtissä avotulella valmistettu Puumalan lohi on lähiruokaa parhaimmillaan, matkaa vedestä pöytään tulee 6km.

Rantamakasiinin kesäuutuus luomuburger tuo lähellä tuotetut raaka-aineet esille nuorekkaaseen tapaan. Rannassa voit myös makustella, että miltä maistuu maailmankuulu ”fish & chips” valmistettuna tuoreesta järvikalasta ja paikallisista luomuperunoista.

Ekoteko_web

Meillä nautit Saimaan rannalla samasta järvestä pyydettyä Puumalan lohta – lähiruokaa tuoreimmillaan.

Yhteistyökumppaneitamme

Aittomäen vihannestila, jonka kaalit ja salaatit matkaavat pöytään 8km

Puumalan lohi, jonka omistajaperhellä on noin 100 000 alaista. Ne kaikki vain ovat kaloja!

Puumalalainen kalastaja Laine, joka edustaa ammattikalastajana Saimaalla lähes sukupuuttoon kadonnutta ammattikuntaa (ovat harvinaisempia kuin Saimaan norpat)

Puhakkalan luomutila, joka on toiminut maatalouden parissa vuodesta 1722

Juvalaiset luomukananmunan tuottajat, joiden kanala on nykyaikainen kerroslattiakanala, jossa kanojen hyvinvointiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Kanat voivat liikkua vapaasti, munia pesiin ja mennä yöksi tietenkin orrelle nukkumaan.